Rady k používání
Otevřete sáček a přibližte oba okraje k sobě tak, aby se dotkly. Dno sáčku se tak otevře do podoby hlubokého talíře.
Přilijte 210 ml vroucí vody (do úrovně 3) a lžící zamíchejte. Sáček uzavřete. Během rehydratace obsah sáčku pravidelně promíchávejte. Nechte zhruba 9 minut odstát, znovu promíchejte a následně snězte.
Sáček je možné v polovině roztrhnout a během jídla jej postupně přeměnit na misku.
Pokyny k použití (pokračování)
Čím teplejší je voda, tím lépe ji směs nasákne. Pokud se tedy voda ještě nevaří, raději pár minut ještě počkejte. Jídlo pak bude lepší. Pohlídejte, aby se rehydratoval celý obsah jídla, tím že jej budete důkladně promíchávat.
Množství vody určujeme v závislosti na několika kritériích. Množství vody si tak můžete upravit a tím pozměnit konzistenci a chutě podle vás. To vy jste tu šéfkuchař!
Dehydratace nebo lyofilizace?
V této polévce je 100 % potravin lyofilizovaných!
Jedná se o proces sublimace (přeměnění vody z pevného do plynného stavu). Tím se zachovávají všechny nutriční vlastnosti použitých ingrediencí (na rozdíl od jiných procesů dehydratace). Také je díky tomu možné udržet chuť jídla prakticky beze změny a omezit používání konzervantů.
Jak se výrobky připravují?
Výrobu zajišťují naši polští dodavatelé. Každá přísada (zelenina) prochází lyofilizací zvlášť.
Všechny přísady se poté smíchají a podle receptu se přidá koření a aromatické bylinky. Nakonec se směsi rozdělí do sáčků.
Hmotnost a rozměry
Rehydrované: 245 g. Dehydrované: 45 g. Rozměry: 18,5 × 15 × 5,5 cm. Celková hmotnost: 65 g na sáček.
Konzervace
Baleno v ochranné atmosféře.
Potraviny nemohou být čerstvé donekonečna. Po nějakém čase se jejich kvalita sníží nebo se zkazí. Abychom tento proces kažení zbrzdili a uchovali čerstvost potravin po co nejdelší dobu, je do balení před zatavením přidán balicí plyn (dusík E941). Dusík je inertní, bez zápachu a ochrání před oxidací a zabrání vniku částic vlhkosti.
Po otevření ihned spotřebujte.