Přepracované želé díky vašim postřehům
Původní verze se vám zdála v obalu příliš lepivá, a proto se při sportu špatně jedla. Jak jsme tedy v praxi tento problém vyřešili? Do našeho receptu jsme přidali dvě stabilizační složky: - kyselina citronová (již v předchozí verzi),
- a citronan sodný získaný z citronů. Výsledek? Našich 50 testujících mu dalo palec nahoru jak za chuť, tak za jeho rozplývající se texturu... A nelepivost!
Francouzský produkt, tak, jak to máme rádi
Nejste zvědaví, kde se vyrábí ovocné želé, ktere si berete s sebou na běh? Pokud na tom trváte... „Popravdě řečeno se zrodil v továrně v jižní Francii, která je naším partnerem posledních patnáct let,“ vysvětluje Juliette, inženýrka výživy. Jablka a hrušky jsou francouzské, o nich si povíme později. Cukr také. Co se týče ostatního ovoce, dováží se ze zemí Evropy nebo odjinud, kde klima umožňuje jeho pěstování.
Proč používáme v želé jablka a hrušky?
To je existenciální otázka, zvlášť když se vůně, kterou jste si vybrali, jmenuje citrusová nebo jahodovo-brusinková. Nepropadejte panice, nejde o žádný podivný lektvar. Jablka a hrušky jsou prostě dvě ovoce, která se v našem receptu používají. Vybíráme je ze sadů našeho jižního dodavatele, o kterém jsme se již zmínili.
Výrobek určený na vytrvalostní sporty
60 g sacharidů (=cukrů) na hodinu sportovního výkonu, což je množství, které odborníci na výživu doporučují pro výkony delší než 3 hodiny. Tato 25g ovocná tyčinka obsahuje 21 g sacharidů, z toho 16 g jednoduchých cukrů. Proto doporučujeme sníst první tyčinku po 30 minutách aktivity, tj. dvě za hodinu (nebo jedna + jeden gel/jedna tyčinka), a to navíc k izotonickému nápoji.
Velmi snadné otevírání a zavírání
Pryč jsou doby, kdy jste obal trhali zuby. Pryč jsou doby, kdy jste se museli rozhodnout, zda sníte vše najednou, nebo zbytek nacpete do kapes.
Díky lepicímu proužku je otevírání snadné a šetrné. Zavírání je také snadné s chrání obsah uvnitř do dalšího kousnutí.
K čemu slouží všechny tyto ingredience?
● Cukr a maltodextrin jako zdroj energie.
● Glukózový sirup pro texturu.
● Glycerol pro texturu a stabilitu.
● Pektin pro texturu. Je to želírující látka, která se používá do džemů a je přirozeně obsažena v ovoci. ● Prášek z aceroly, super-ovoce, pro vitamin C!
● Vitamíny B1, B3 a B6 pro snížení únavy: úsměv na fotografiích se počítá! ● Podívejte se na článek nová verze ovocného želé.