Režimy vaření
Gril je univerzální výrobek, lze použít jako: - tradiční gril, můžete si připravit ty nejlepší grilované pokrmy. - vařič, na gril můžete postavit hrnce a pánve, které jsou odolné vůči plamenům. - ohniště, můžete s ním vykouzlit krásné vzpomínky u táboráku!
Obsah balení
1 rám s nohami | 1 nádoba na popel | 1 rošt na vaření | 1 rukojeť, která se nerozpaluje („studená“) | 1 víko | 1 rošt na uhlíky | 1 kartonový úložný obal
Návod k použití viz manuál
Před každým použitím se ujistěte, že jste na místě, kde je povoleno rozdělávání ohně a grilování. Gril vždy umístěte minimálně 5 m od nejbližšího stanu či obydlí. Nepoužívejte v uzavřených prostorech.
Při používání:
- Gril se při použití hodně rozpálí, nedotýkejte se ho dokud zcela nevychladne nebo použijte vhodné rukavice. - Plameny mohou šlehat nad výrobek. Pokud je větrno, dávejte pozor, plameny budou větší a silnější.
Jak ugrilovat chutný pokrm
Počkejte, než se gril rozehřeje. Na mřížku už nesahejte holýma rukama.
Pomocí grilovacího náčiní položte na mřížku věci na grilování. Plameny by neměly přijít do kontaktu s potravinami. Pokud se plameny potravin dotýkají, na chvíli mřížku odstraňte z ohně.
Grilované potraviny často otáčejte. Až budou hotové, nechte je ještě chvilku odpočinout v poklopu.
Skladování
Po použití nechte gril několik minut běžet naprázdno na nejvyšší výkon a s nasazeným poklopem. Tím se vypálí veškerá mastnota. Z otvoru grilu se bude hodně kouřit, to je v pořádku.
Po vypálení zůstane gril ještě dlouho horký. Nechte jej vychladnout. Jakmile bude gril studený, můžete jej uložit do krabice na uskladnění / transport.
Rady k údržbě
Po skončení grilování, když je gril ještě horký, jej očistěte drátěným kartáčem.
Po použití můžete gril umýt horkou mýdlovou vodou. Houbičkou a/nebo speciálním kartáčem odstraňte všechny odolné nečistoty, zejména mastnotu. Před uložením nechte dokonale uschnout. Výrobek je z nerezové oceli, takže se nemusíte bát, že se objeví rez.