Režimy vaření
Gril je univerzální výrobek, lze použít jako: - tradiční gril, můžete si připravit ty nejlepší grilované pokrmy. - vařič, na gril můžete postavit hrnce a pánve, které jsou odolné vůči plamenům. - ohniště, můžete s ním vykouzlit krásné vzpomínky u táboráku!
Obsah balení
Balení kempingového grilu obsahuje:
- 1 rám s nohami.
- 1 nádoba na popel.
- 1 rošt na vaření.
- 1 rukojeť, která se nerozpaluje („studená“).
- 1 víko.
- 1 rošt na uhlíky.
- 1 kartonová krabice.
Minimum pro bezpečné použití. Nejprve si přečtěte si návod k použití!
Před každým použitím se ujistěte, že jste na místě, kde je povoleno rozdělávání ohně a grilování. Gril vždy umístěte minimálně 5 m od nejbližšího stanu či obydlí. Nepoužívejte v uzavřených prostorech.
Při používání:
- Gril se při použití hodně rozpálí, nedotýkejte se ho dokud zcela nevychladne nebo použijte vhodné rukavice. - Plameny mohou šlehat nad výrobek. Pokud je větrno, dávejte pozor, plameny budou větší a silnější.
Jak gril rozpálit
- Na rošt na nádobě na popel položte vrstvu dřevěného uhlí. - Na ni položte třísky a podpalovač. Čím sušší dřevo, tím lépe chytne. - Zapalte a nechte oheň rozhořet.
Když dřevo optimálně hoří, doplňte dřevěné uhlí (nepřekračujte maximální výšku, viz návod) a promíchejte hořící směs rychlými pohyby pomocí nerozpalující se rukojeti.
- Pro dokonalé rozhoření uhlí můžete použít i víko (k rozfoukání ohně).
Jak ugrilovat chutný pokrm
Jakmile se žhavé uhlíky rozhoří, položte na ně rošt a nechte ho 2 minuty nahřívat. Nesmí se dotýkat žhavých uhlíků. S grilem manipulujte pouze pomocí studené rukojeti.
Pomocí grilovacího náčiní položte na mřížku věci na grilování. Plameny by neměly přijít do kontaktu s potravinami. Pokud se plameny potravin dotýkají, na chvíli mřížku odstraňte z ohně.
Grilované potraviny často otáčejte. Po upečení nechte jídlo odpočívat ve víku přikrytém alobalem.
Údržba nerezového grilu
Po skončení grilování, když je gril ještě horký, jej očistěte drátěným kartáčem.
Po použití můžete gril umýt horkou mýdlovou vodou. Houbičkou a/nebo speciálním kartáčem odstraňte všechny odolné nečistoty, zejména mastnotu. Před uložením nechte dokonale uschnout. Výrobek je z nerezové oceli, takže se nemusíte bát, že se objeví rez.
Uskladnění
Po použití zůstane gril opravdu dlouho teplý. Ujistěte si, že oheň opravdu vyhasl, ideálně uhlíky přelijte vodou, celý proces vyhasínání a chladnutí to urychlí. Gril sundejte a vyprázdněte nádobu na popel. Jakmile bude gril studený, můžete jej uložit do krabice na uskladnění / transport.