Výběr kovových materiálů je zásadní
Rozhodli jsme se pro nerezovou ocel 18/8 (304), jelikož je naprosto bezpečná pro styk s potravinami a má dlouhou životnost. Nepodléhá korozi. Nerez je méně vodivá než hliník, proto má výrobek dvojité hliníkové dno. Díky tomu je teplo lépe distribuováno a ohřev je účinnější, díky čemuž spotřebujete při vaření i méně energie/plynu.
Jak pánev správně používat?
Pánev je kompatibilní se všemi druhy ohřevu (nad ohništěm, na plynovém nebo indukčním vařiči).
Má skládací rukojeť, kterou lze zajistit (uvolnit) zatlačením (zatažením) na kovovou část uprostřed.
Pozor, při použití nad otevřeným ohněm se může rukojeť rozpálit.
Jak pánev mýt a udržovat?
Před prvním použitím pánev třikrát opláchněte pod tekoucí vodou.
Po použití pánev umyjte vodou a prostředkem na nádobí a nechte uschnout. Skladujte na suchém místě.
Pánev lze bez problému mýt v myčce. Bez obav můžete při mytí použít hrubou houbičku nebo abrazivní složku (písek).
Čemu se vyvarovat?
Ešus ani pánev nikdy nezahřívejte naprázdno, mohly by se poškodit.
V případě použití nad ohništěm dbejte na to, aby se plameny přímo nedotýkaly rukojeti, rozpálila by se.
Při používání pánve se vždy ujistěte, že je rukojeť správně přidělaná.
Materiál a předpisy
Všechny naše výrobky a použité materiály odpovídají platným normám a materiály, které jsou v kontaktu s potravinami, neobsahují bisfenol A (BPA).