Marcipán bohatý na sacharidy pro doplnění energie
Odborníci na sportovní výživu doporučují konzumovat 60 až 90 g sacharidů každou během intenzivních sportovních výkonů. Tyčinku si dejte během aktivity, abyste rychle doplnili energii. Doporučují to všichni vytrvalostní sportovci.
Krátký seznam ingrediencí
Pro zdraví sportovců a sportovkyň jsme přepracovali recept a zredukovali seznam ingrediencí, abychom zachovali jen to nejnutnější. Vytvořili jsme tak marcipánovou tyčinku, která má prosté složení: cukr, mandle, med, pektin, mořská sůl a vitamíny užitečné při sportu.
Mandlová, datlová nebo ovocná pasta - jaký je mezi nimi rozdíl?
Tyto tyčinky mají mírně odlišnou strukturu, chuť a poměr sacharidů/tuků/bílkovin. Je to z důvodu, že mandlové pasty obsahují o něco více tuků a bílkovin než datlové nebo ovocné pasty. Jde především o osobní preferenci. Nic vám nebrání v jejich kombinaci a střídání chutí.
Co byste měli vědět. 100 g mandlí obsahuje zhruba 21 g bílkovin.
Výživové hodnoty
Výživové hodnoty: 100 g/25 g (1 porce). Energetická hodnota: 453 kcal - 1897 kJ | 113 kcal - 474 kJ. Tuky: 21 g | 5,3 g,
z toho nasycené mastné kyseliny: 1,8 g | 0,5 g,
sacharidy: 56 g | 14 g,
z toho cukry: 52 g | 13 g.
Vláknina: 3,1 g | 0,8 g, proteiny: 8,4 g | 2,1 g,
sůl: 0,55 g | 0,13 g
Vitamín C: 48,0 mg (60 %)* | 12,0 mg (15 %)*, vitamín B1: 0,68 mg (60 %)* | 0,17 mg (15 %)*,
niacin (B3): 9,6 mg (60 %)* | 2,4 mg (15 %)*, vitamín B6: 0,84 mg (60 %)* | 0,21 mg (15 %)*.
*% denní referenční hodnoty příjmu.