Nepromokavost materiálu
K měření nepromokavosti se používá metoda, která udává výšku vodního sloupce (podle normy JIS 1092).
Čím je hodnota vyšší, tím je materiál odolnější vůči prosáknutí. Oděv byl testován v dešťové komoře pod proudem 60 litrů vody/m²/h po dobu 1 hodiny. Tento test simuluje průměrnou přeháňku na horách.Materiál s hodnotou nepromokavosti 5 000 mm odolá tlaku 5 000 mm vysokého vodního sloupce (což odpovídá zhruba hodině deště).
Zátěr
Nepromokavost výrobku se odvíjí od 2 hlavních kritérií: materiálu a konstrukce. Tento výrobek má zátěr. Zátěr je taková úprava rubu materiálu, díky níž je nepromokavý, ale zůstává prodyšný. Musí však mít podšívku, která ho ochrání.
Prodyšnost materiálu
Prodyšnost materiálu je vyjádřena jednotkou RET (schopnost materiálu odpařovat teplo a vlhkost).
Jedná se o schopnost materiálu propouštět vodní páru vyprodukovanou tělem při námaze na vnější stranu, díky čemuž se vodní pára nevysráží na pokožce, která tak zůstane suchá.
Čím je hodnota RET nižší, tím je materiál prodyšnější.
RET ≤ 6 = velmi prodyšný materiál.
RET ≤ 12 = prodyšný materiál.
RET ≤ 20 = málo prodyšný materiál.
Tento výrobek má hodnotu RET 12.
Praktické detaily
Lze složit do vlastní kapsy. Zip po celé délce, kapuce, pružné manžety a spodní lem.
Odolnost materiálů
Test odolnosti vůči oděru: laboratorními testy se ověřuje například odolnost fleecu proti plstnatění. Test stálosti barev: stálost barev zaručena. Při kontaktu se slinami nedochází k uvolňování barvy. Test odolnosti materiálu: opakované praní nesmí měnit vlastnosti materiálu.
Rady na údržbu
1. Perte v pračce na 30 °C: před praním zapněte suché zipy. Používejte šetrný prací prostředek. Bundy a kalhoty perte naruby. Povolte všechny pásky a elastické části. 2. Před vložením do pračky oděv příliš neskládejte, mohlo by dojít k poškození materiálu. 3. Perte jen se stejně barevným oblečením z podobného materiálu. 4. Nepoužívejte bělidlo ani chlor. 5. Výrobek důkladně vymáchejte a opatrně vyždímejte. 6. Sušte na šňůře nebo v sušičce (na nízkou teplotu a po krátkou dobu).Více informací: